Ukuran Abaya Anda

ukuran abaya ANDA
Cek Saiz Anda



Monday, December 27, 2010

Me Dan Premium Beautiful

...terima kasih kerana setia bersama Abaya Hitam

Episod : Premium Beautiful - Pakaian Dalam Pembentukan Kontur Badan Ber-FIR & Kesihatan Pilihan Gaya Hidup Wanita Masa Kini

Wanita mana yang tidak mahu kelihatan cantik, anggun, berketrampilan, mempunyai tahap keyakinan dan tinggi~.. jangankan wanita, tiada seorang pun manusia di muka bumi Allah ini (yang waras akal fikirannya) semua dari kita mempunyai keinginan yang sebegitu.. begitu juga lah halnya dengan me..

Ya.. me mengaku.. me seorang shopaholic yang tegar.. pantang dihidangkan dengan perkara-perkara yang berkaitan dengan kecantikan.. me menjadi begitu taksub dan tergoda ke arah itu walaupun penasihat me a.k.a suami kesayangan me memberi pelbagai nasihat agar me tidak terjebak ke arah beban hutang yang serius.. tapi apakan daya.. me ini degil dan hanya mengikut kata hati yang begitu meronta-ronta untuk kelihatan cantik..

Awas.. me ingin kelihatan cantik.. bukan untuk siapa-siapa tapi untuk diri me sendiri.. bukannya me nak cantik untuk orang lain (selain dari suami me).. kerana me percaya bila kita berasa yakin dengan diri kita.. kecantikan itu akan hadir dengan sendirinya..

CANTIK <--- begitu subjektif maksudnya.. dulu-dulu masa sekolah rendah.. apa yang me faham tentang maksud cantik adalah dari KECANTIKAN RUPA PARAS.. Ya.. Cantik dipandang mata.. hati pun tertawan..

Bila usia semakin meningkat.. dan diberi pendedahan yang begitu meluas.. barulah me faham erti sebenar CANTIK itu sendiri.. Cantik tidak semestinya pada RUPA PARAS yang boleh dinampak oleh mata kasar kita namun cantik itu maknanya begitu meluas.. Cantik budi basa.. maka hati turut menyenanginya.. begitulah apa-apa lagi yang berkaitan..

Me faham.. ayat sebagaimana di atas hanya akan ditulis oleh me kerana me bukanlah dalam kategori wanita cantik .. Orang cantik seperti "kak su" mesti tidak kisah akan hal-hal ini kerana "kak su" dikurniakan bonus wajah yang indah.. yang dapat menarik perhatian orang lain dengan mudah..

Matlamat sebenar : Dalam usaha untuk kelihatan cantik.. me mengambil risiko (ahaks~) membeli (tanpa mempedulikan nasihat suami me) sepasang set Premium Beautiful yang berharga lebih kurang rm2k untuk kelihatan cantik.. yang mana me percaya akan bakal meningkatkan tahap keyakinan me~(insyallah).. kerana me beranggapan bahawa me masih berpeluang kelihatan cantik dari aspek yang berbeza dari kecantikan wajah iaitu KEYAKINAN diri.

KEYAKINAN diri <--- tidak boleh dibeli tapi boleh diusahakan~ me menunggu ketibaan my PB set.

KENAPA pilih Premium Beautiful?? Tunggu episod yang lain.. me akan terangkan~ tunggu~

Premium Beautiful yang tengah menjadi igaun me~


nota : Me masih lagi menjalankan perniagaan Abaya yang diimport dari Dubai ini sebagaimana biasa~..

...terima kasih kerana setia bersama Abaya Hitam

Sunday, December 26, 2010

Aku Jatuh Cinta Dengan Premium Beautiful

terima kasih kerana setia bersama Abaya Hitam

Episod : Jatuh Cinta Pandang Pertama Lagi~

Buat kali keduanya me telah jatuh cinta pandang pertama lagi.. kali ini dengan Premium Beautiful pula. Gara-gara terpengaruh dengan cikWHITE lew~ kredit untuk cikWHITE yer~ .. lagi pula me merupakan shopaholic yang tegar ;p ahaks~

Selepas me terpengaruh dengan testimonial yang begitu mengancam dari cikWHITE (tahniah! kerana anda telah berjaya membuatkan me tergoda dan terpengaruh dengan Premium Beautiful ;p).. me pun terus mencari blog yang menceritakan Premium Beautiful dengan jayanya. Inilah dia pemilik blog Premium Beautiful yang top itu Hanis Haizi, Premium Beautiful Top* Agent.

Alhamdullilah, semalam 26.12.2010 jam lebih kurang 7.30 malam bertempat di Paddington Cake House, Queensbay me telah berjanji temu dengan Hanis Haizi dan anak didiknya, Betty. Beliau bersama anak didiknya telah memberi sedikit sebanyak penerangan tentang perniagaan Hai-O ini tapi disebabkan ada halangan dari anak kecil me, Maryam Qadisah (yang telah membuat perangai menangis hampir sepanjang sesi penerangan) dan suami me yang asyik memberi pesanan ringkas melalui handphone serta bertubi-tubi menelefon me.. membuatkan sesi penerangan tersebut terbantut dan tidak menyeluruh.. tapi apakan daya walaupun tidak menyeluruh.. hati ini telah jatuh cinta dengan korset Premium Beautiful walaupun harganya mencecah RM2k <--- mahal ooo~..

Kepada Hanis Haizi dan Betty : Tunggu me sama k.. me amat berminat dengan Premium Beautiful yang kalian tawarkan~.. insyallah.. me ingin sekali memiliki korset Premium Beautiful tapi untuk bersama menjadi rakan perniagaan kalian.. insyallah.. jika tiada tentangan dari suami kesayangan me.. me akan turut serta bersama kalian.. terima kasih

Kepada ANDA : jom kita google Premium Beautiful bersama.. cari positive dan negative tentang Premium Beautiful yang berharga lebih kurang rm2k ini..



Premium Beautiful Corset
RM2200-RM2600
yang menjadi idaman me~

"Kak Su" bagaimana? Jom bagi komen tentang Premium Beautiful nih?


teruskan bersama Abaya Hitam

Tuesday, December 14, 2010

Koleksi Abaya Untuk Tahun Baru 2011

.. terima kasih kerana setia bersama Abaya Hitam

Episod : Abaya Untuk Tahun Baru 2011

salam sayang untuk "kak su" semua.. agak lama me menyepikan diri.. sedikit sibuk ditambah lagi broadband celcom telah membuat onar dengan me~.. dan sekarang me bersiaran semula~

meh.. kita tengok koleksi abaya yang terbaru untuk tahun 2011.. mungkin salah satu abaya yang dipertontonkan nih boleh menambat hati "kak su" atau mungkin juga "kak su" ingin hadiahkan abaya buat bonda tersayang/ bonda mertua/ ipar/ biras atau juga teman-teman rapat~

segala tempahan bolehkan dialamatkan ke email me



CH12 RM280
CH28 RM250
CH 29 RM280
CH30 RM280

Status : Pre-Order
Sais : XS, S, M, L dan XL
(saiz boleh juga ditempah khas mengikut ukuran badan "kak su")

CH24 RM280

Status : Pre-Order
Saiz : XS, S, M, L dan XL
(saiz boleh juga ditempah khas mengikut ukuran badan "kak su")

CH25 RM300

Status : Pre-Order
Saiz : XS, S, M, L dan XL
(saiz boleh juga ditempah khas mengikut ukuran badan "kak su")

CH26 RM300
CH27 RM280
CH03 RM250

Status : Pre-Order
Saiz : XS, S, M, L dan XL
(saiz boleh juga ditempah khas mengikut ukuran badan "kak su")

CH31 RM300
CH32 RM280
CH33 RM300

Status : Pre-Order
Saiz : XS, S, M, L dan XL
(saiz boleh juga ditempah khas mengikut ukuran badan "kak su")


CH34 RM280

Status : Pre-Order
Saiz : XS, S, M, L dan XL
(saiz boleh juga ditempah khas mengikut ukuran badan "kak su")


MAS 01, MAS 02, MAS 03, MAS 04, MAS 05
RM250

Status : Pre-Order
Saiz : XS, S, M, L dan XL
(saiz boleh juga ditempah khas mengikut ukuran badan "kak su")

MAS 06 RM250
MAS 07 RM280
MAS 08 RM250

Status : Pre-Order
Saiz : XS, S, M, L dan XL
(saiz boleh juga ditempah khas mengikut ukuran badan "kak su")

MAS 09, MAS 01, MAS 02
RM250

Status : Pre-Order
Saiz : XS, S, M, L dan XL
(saiz boleh juga ditempah khas mengikut ukuran badan "kak su")

MAS 10, MAS 11
RM250

Status : Pre-Order
Saiz : XS, S, M, L dan XL
(saiz boleh juga ditempah khas mengikut ukuran badan "kak su")

MAS 12
RM250

Status : Pre-Order
Saiz : XS, S, M, L dan XL
(saiz boleh juga ditempah khas mengikut ukuran badan "kak su")

Z01, Z11, Z12
RM250

Status : Pre-Order
Saiz : XS, S, M, L dan XL
(saiz boleh juga ditempah khas mengikut ukuran badan "kak su")

Z10, Z01, Z11
RM250

Status : Pre-Order
Saiz : XS, S, M, L dan XL
(saiz boleh juga ditempah khas mengikut ukuran badan "kak su")


Z13
RM250

Status : Pre-Order
Saiz : XS, S, M, L dan XL
(saiz boleh juga ditempah khas mengikut ukuran badan "kak su")

AR68, AR148, AR153
RM280

Status : Pre-Order
Saiz : XS, S, M, L dan XL
(saiz boleh juga ditempah khas mengikut ukuran badan "kak su")

AR152, AR153
RM300

Status : Pre-Order
Saiz : XS, S, M, L dan XL
(saiz boleh juga ditempah khas mengikut ukuran badan "kak su")

AR154
RM280

Status : Pre-Order
Saiz : XS, S, M, L dan XL
(saiz boleh juga ditempah khas mengikut ukuran badan "kak su")

AR154 RM280
AR137 RM280
AR149 RM350

Status : Pre-Order
Saiz : XS, S, M, L dan XL
(saiz boleh juga ditempah khas mengikut ukuran badan "kak su")

AR155 RM450
AR151 RM280

Status : Pre-Order
Saiz : XS, S, M, L dan XL
(saiz boleh juga ditempah khas mengikut ukuran badan "kak su")

AR156
RM300

Status : Pre-Order
Saiz : XS, S, M, L dan XL
(saiz boleh juga ditempah khas mengikut ukuran badan "kak su")

AR159
RM350

Status : Pre-Order
Saiz : XS, S, M, L dan XL
(saiz boleh juga ditempah khas mengikut ukuran badan "kak su")


AR153 RM300
AR157 RM280
AR158 RM280
AR149 RM300

Status : Pre-Order
Saiz : XS, S, M, L dan XL
(saiz boleh juga ditempah khas mengikut ukuran badan "kak su")

AR160 RM350
AR155 RM450
AR114 RM300

Status : Pre-Order
Saiz : XS, S, M, L dan XL
(saiz boleh juga ditempah khas mengikut ukuran badan "kak su")

AR161 RM350
AR162 RM300

Status : Pre-Order
Saiz : XS, S, M, L dan XL
(saiz boleh juga ditempah khas mengikut ukuran badan "kak su")



AR163, AR150
RM350

Status : Pre-Order
Saiz : XS, S, M, L dan XL
(saiz boleh juga ditempah khas mengikut ukuran badan "kak su")

AR164
RM350

Status : Pre-Order
Saiz : XS, S, M, L dan XL
(saiz boleh juga ditempah khas mengikut ukuran badan "kak su")

AR165
RM400

Status : Pre-Order
Saiz : XS, S, M, L dan XL
(saiz boleh juga ditempah khas mengikut ukuran badan "kak su")

NOOR 41 RM300
NOOR 42 RM350
NOOR 37 RM350

Status : Pre-Order
Saiz : XS, S, M, L dan XL
(saiz boleh juga ditempah khas mengikut ukuran badan "kak su")

NOOR 01, NOOR 02, NOOR 03
RM300

Status : Pre-Order
Saiz : XS, S, M, L dan XL
(saiz boleh juga ditempah khas mengikut ukuran badan "kak su")


NOOR 01 RM300
NOOR 02 RM300
NOOR 03 RM300
NOOR 04 RM350
NOOR 05 RM350
NOOR 06 RM350

Status : Pre-Order
Saiz : XS, S, M, L dan XL
(saiz boleh juga ditempah khas mengikut ukuran badan "kak su")



NOOR 05 RM350
NOOR 06  RM350
NOOR 07  RM350

Status : Pre-Order
Saiz : XS, S, M, L dan XL
(saiz boleh juga ditempah khas mengikut ukuran badan "kak su")


NOOR 08
RM300

Status : Pre-Order
Saiz : XS, S, M, L dan XL
(saiz boleh juga ditempah khas mengikut ukuran badan "kak su")

NOOR 09 RM300
NOOR 10 RM280
NOOR 11 RM350

Status : Pre-Order
Saiz : XS, S, M, L dan XL
(saiz boleh juga ditempah khas mengikut ukuran badan "kak su")

NOOR 14 RM300
NOOR 15 RM280
NOOR 16 RM300
Status : Pre-Order

Saiz : XS, S, M, L dan XL
(saiz boleh juga ditempah khas mengikut ukuran badan "kak su")


NOOR 12 RM280
NOOR 13 RM300
NOOR 09 RM300

Status : Pre-Order
Saiz : XS, S, M, L dan XL
(saiz boleh juga ditempah khas mengikut ukuran badan "kak su")

NOOR 43 RM350
NOOR 44 RM280
NOOR 45 RM300

Status : Pre-Order
Saiz : XS, S, M, L dan XL
(saiz boleh juga ditempah khas mengikut ukuran badan "kak su")


NOOR 37, NOOR 38, NOOR 39, NOOR 40
RM350

Status : Pre-Order
Saiz : XS, S, M, L dan XL
(saiz boleh juga ditempah khas mengikut ukuran badan "kak su")


NOOR 31 RM300
NOOR 32 RM280
NOOR 33 RM280

Status : Pre-Order
Saiz : XS, S, M, L dan XL
(saiz boleh juga ditempah khas mengikut ukuran badan "kak su")

NOOR 32, NOOR 33, NOOR 34, NOOR 35, NOOR 36
RM300

Status : Pre-Order
Saiz : XS, S, M, L dan XL
(saiz boleh juga ditempah khas mengikut ukuran badan "kak su")

Fuhhhhhhhhhh~~.. akhirnya selesaikan gak tugas me meng-upload pic abaya untuk tahun 2011 buat tatapan "kak su" semua.. selamat mencuci mata~


019-5735039 (non-office hour) <--- sila tinggalkan mesej anda/nama/ lokasi "kak su" untuk me menghubungi "kak su" semula~

...teruskan bersama Abaya Hitam

Sunday, December 5, 2010

Iklan Jap~

... terima kasih kerana setia bersama Abaya Hitam

Episod : Salam Maal Hijrah~

Meh kita cuci mata dulu dgn koleksi terbaru abaya dari Dubai nih.. kelak me upload lagi byk pic beserta harganya sekali.. trma kasih~







nntkan sambungannya tau!

... teruskan bersama Abaya Hitam

Monday, November 22, 2010

Koleksi Abaya

... terima kasih kerana setia bersama Abaya Hitam

Episod : Koleksi Abaya Me~

Disini me pamerkan koleksi abaya yang telah menjadi milik me secara sepenuhnya.. kesemuanya mempunyai ciri2 unik + cantik + elegan + harga yang berpatutan yang tersendiri.. dalam episod nih.. "kak su" hanya nampak abaya nih dipakai oleh patung sahaja.. insyallah.. sikit hari lagi me upload pic me mamakai abaya2 berkenaan.. jom cuci mata @~@/~~

Abaya Hitam : Abaya Layla - Silver

Nih la my first abaya~.. cantik sangattt.. yang menarik minat me utk membeli abaya nih hanyalah kerana pada sebaris ayat nih.. "... Abaya Layla Silver saiz XS nih amat sesuai untuk yang berketinggian 153 cm - 155 cm.." <--- ahanks~.. selama nih me tercari-cari jubah (sebelum mengenali abaya) yang sesuai utk me yg bertubuh kecik .. tanpa perlu me alter jubah berkenaan.. syglah kan kalu nak kena alter .. maunya yg ada design yang cantik2 di kaki jubah~.. kalu di alter abis hancusss la design tu.. lagipula memandangkan kemahiran 'menjahit' me terlampau tinggi ;p.. lagilah me malas nak beli jubah yang labuh2 nih..

Selama nih me tak terpikir pun nak jadikan jubah antara koleksi pakaian me.. langsung tak terpikir.. namun pada setiap hari Jumaat.. ada la sorang hamba Allah / kakak opismate me selalu sgt menggayakan koleksi jubah beliau dan keadaan ini telah membuatkan me tertarik ati malah jatuh cinta nak ada koleksi jubah me yg tersendiri tapi al-maklumlah kakak opismate me nih bertubuh L.. rasanya banyak jubah yang sesuai utk tubuh beliau..  dan keadaan nih telah 'memaksa' me membuat sedikit kajian berkenaan jubah yang sesuai utk me sehinggalah me terjumpa Abaya Layla Silver nih~..

Sebelum me membeli Abaya Layla nih.. me ada gak beli sehelai jubah buatan Indonesia di Chaw Rasta, Penang.. harga rm120 selepas sesi tawar-menawar yg cukup pjg.. mmg me berkenaan sgttt laa jubah tu~.. sebabnya jubah tu muat2 elok jew~ ngan me.. tak perlu me alter.. tapi kualiti jubah Indonesia tu tak setanding la jika nak bandingkan dengan Abaya Layla yang berharga rm250.. tgk harga pun dah berbeza inikan pula kualiti kain yang digunakan~..

Waktu memula me terima bungkusan pos laju yg mengandungi Abaya Layla nih dah membuatkan me excited sgttttt nak buka bungkusan tu sbbnya nak tau camnakah abaya tu secara real.. my first impression.. "aik... jarang upernya.. kena pakai baju len kat bhgian dlm..~" <--- ahaks~.. mmg la cik kak ooi.. dah nama pun abaya.. abaya tak sama ngan jubah Indonesia yg me beli tuh~.. jubah Indonesia tu kainnya tak jarang... tapi sedikit panas dan tidak menyerap peluh~

Kemuadian barulah me paham berkenaan abaya.. Abaya mengikut yg me paham ialah pakaian yang berwarna hitam.. dan wanita di negara Arab sana.. memakainya sebagai pakaian luaran yakni.. wanita Arab memakai pakaian yang lain dibahagian dalam dan di cover dengan abaya di bahagian luar.. mgkn sbb tu kot.. abaya nih sedikit jarang.. mungkin la kot.. kalu salah "kak su" betulkan me ya~.. tapi kualiti kainnya amat bagus..

Abaya Elegan : Abaya Butterfly Haniza

"..macam mambang.. " ".. nak terbang ke mana nih?.." ".. ya~.. cik burung.." <--- antara dialog my opismate nyer feedback~.. huh!.. sungguh kurang sopan tul~ mereka-mereka ini .. opismate me memberi pelbagai nama/panggilan pada me ketika mana me menggayakan abaya butterfly nih ke opis~.. me merasa sungguh kecewa dan terkilan.. ngan feedback sebegitu rupa~.. buruk sgtkah me memakai abaya nih~.. <-- renung2kanlah~

me tunjukkan.. nih la abaya butterfly.. tgk kt pic.. cam biasa/ tak menarik.. tapi bila didepan mata.. masyallah.. cantik .. sgt cantik.. lain dari yang lain.. hinggakan feedback yg diterima adalah pelbagai.. dari segi negatifnya cam yg feedback diatas.. yg positif nya abaya nih ada ciri kelainan tersendiri.. dan abaya butterfly nih my favourite tau..

lama gak me order abaya nih utk sampai pada me .. dari bulan puasa hinggalah sambutan hari ghaya aidilfitri dan hinggalah menjelang aidiladha~... tapi me berpuas hati ngan kualiti abaya nih.. kain yang digunakan agak berat dan jatuh elok bila dipakai..

** nota : corak/ renda abaya butterfly me adalah berbeza dari koleksi di atas..

Abaya Hitam : Abaya Zalika

Niat di ati..  me order Abaya Zalika nih hanyalah utk dijadikan sample.. kerana me telah membeli Abaya Zalika nih yang bersaiz S.. tapi bila dah ada depan mata.. me pun cuba try dan test pakai abaya nih dan berdiri depan depan cermin~.. auww~~~.. me padan ngan abaya nih~.. lagipula abaya nih leh pakai bersama seluar jeans.. kerana abaya nih merupakan abaya yg ada belahan dihadapan~.. berbutang katip amat sesuai la utk me yg menyusukan anak.. lebih memudahkan~.. maka jadilah Abaya Zalika nih anata koleksi me..

Abaya Zalika tidak mempunyai corak diatasnya .. hnya plain shj.. jenis kain pula cam satin.. berkilat.. unik pada tangan.. kalu me memakainya ke opis.. me pakai Abaya Zalika bersama skirt panjang berwarna hitam gak~..


Abaya Hitam : Abaya Kod AR99 a.k.a Abaya Khaleejia004 (Abaya bercorak bunga merah-biru berbentuk V terbalik)

Abaya Khaleejia 004 nih me beli saiz XS.. me berkenan tang warna bunga dan daunnya.. nampak cantik.. me siap terbayang-bayang abaya nih dlm mimpi me lagik~..  tapi saiz abaya nih sedikit besar utk me walaupun me amik saiz paling kecik iaitu saiz XS..

Buat pengetahuan "kak su" .. abaya yang me jual nih leh ditempah mengikut ukuran badan "kak su" sekiranya "kak su" tidak berminat dengan standart saiz yang sediada..~alaa.. sama ja cam kita tempah baju kurung~..

komen suami me yg tercayunk berkenaan abaya nih.. ".. tak sesuai pakai abaya jenis corak bunga-bunga camnih.. nampak TUA.. <-- erk~.. kertu lak~.. aih.. me ghasa me cantik ja pakai abaya nih~.. ada2 ja.. tapi mak mertua me berkenan ngan abaya nih~.. mak mertua me kata.. cantikkkk~~.. ekekekek

Abaya Hitam : Abaya Kod CH07 (paling kanan- warna warni)

Paling Hot buat masa sekarang !!!

melalui amatan me yang amat mendalam.. me mendapati ramai 'rakyat malaysia' berminat ngan jubah/ abaya yang berwarna-warni.. tak suka abaya yang berwarna hitam saja kerana hitam itu PANAS..

Me telah meminta ehsan dari founder me untuk memilih abaya untuk dijadikan koleksi me.. dan beliau telah mencadangkan abaya CH07 nih kepada me.. alhamdullillah.. me berkenan sungguh ngan design serta kualiti kain abaya CH07 nih..

Abaya CH07 nih mempunyai ciri yang berbeza dari koleksi me yang lain.. mempunyai lengan yang agak kembang dari bahagian ketiak dan pergelangan tangan.. tapi di pergelangan tangan nya ialah berciri cekak.. sehinggakan pengkritik tetap me yang amat profesional a.k.a suami me yang tercayunk telah memberi jolokan kepada abaya CH07 nih sebagai 'abaya penyimpan bulu ketiak panjang'.. alamak~.. abis la rahsia yang selama nih me pendamkan dari "kak su" semua ;p ekekeke

feedback yang me terima amat bagus berkenaan abaya nih namun harganya pula membuatkan para pelanggan me yang berpotensi cam "kak su" berfikir 2-3 kali.. alahai~~

mak me pun berkenan ngan abaya nih.. tak me sangka me ngan mak me memakai saiz abaya yang sama iaitu saiz XS kerana mak me padan ngan abaya nih dan mak me telah meminjam abaya nih utk beliau gayakan ke kenduri kelak~.. me ada gak hadiahkan mak me sepasang abaya saiz M dan tak sangka saiz XS pun sesuai utk mak~..

Abaya Hitam : xxx

Abaya nih pun ada ciri unik tersendiri.. mempunyai lengan ala baju dato' siti.. nnt me zoom pada lengan abaya nih~.. abaya nih mewah ngan detail2 seperti batu dan sulaman benang emas dan hijau.. mempunyai kualiti yang amat baik~

Abaya nih amat sesuai digayakan ke majlis formal/ tak formal/ dinner/ .. me ghasa cam nak merasmikan abaya nih time kenduri kawen adik ipar me bulan Dis nnt.. tapi nampaknya.. me terlalu gelojoh dan tak sabar utk menggayakan abaya yang indah ini.. DAN hari nih.. sesambil menaip nih.. me ngan rasmi nya tlh menggayakan abaya nih ke opis~.. sgt mewah abaya nih~.. selesa ja pakai abaya nih..

ITUlah koleksi abaya me buat masa sekarang.. me makin suka dan semakin selesa mengenakan abaya ke mana sahaja

namun ada gak waktu-waktu yang kadang-kala membuatkan pergerakan me sedikit terbatas dengan memakai abaya nih kerana sebagai ibu yang masih menyusukan anak kecik .. dengan labuh abaya yang panjang membuatkan agak sukar bagi me nak menyusukan anak.. dan me memahami bagi ibu-ibu yang menyusukan anak mengapa mereka tidak mahu membeli abaya ~~

nntkan pic me memakai abaya-abaya di atas.. manalah tau ianya memberi inspirasi pada "kak su" untuk memilikinya~

** nota : Semua abaya dalam koleksi me ada shayla masing-masing mengikut design abaya itu sendiri kecuali Abaya Butterfly Haniza .. me membeli tanpa shaylanya~

.. teruskan bersama Abaya Hitam

Related Posts with Thumbnails