Ukuran Abaya Anda

ukuran abaya ANDA
Cek Saiz Anda



Wednesday, October 27, 2010

Koleksi Abaya Terbaru - Winter~

...terima kasih kerana setia bersama Abaya Hitam

Episod : Jom Mencuba Memakai Abaya - Buat Diriku

sila ooo sila.. Abaya Hitam ada koleksi terbaru utk dipertontonkan pada "kak su" semua.. abaya dari koleksi Winter dengan kualiti dan harga yang berpatutan... bayangkan "kak su" memakai abaya tersebut.. tentu cantik + sopan + anggun sekali~.. jom tengok @-@~

jangan membataskan diri "kak su" utk memiliki koleksi abaya nih hanya kerana abaya nih secara dasarnya berwarna hitam.. jangan la "kak su" beranggapan warna hitam itu tidak sesuai dgn cuaca negara kita.. sebagaimana yg kita ketahui warna hitam menyerap cahaya yakni sekiranya kita memakai pakaian hitam.. ia akan menyerap cahaya matahari dan membuatkan kita terasa panas <-- ada betulnya dan ada salahnya ;p

dari pengalaman me sendiri.. dedulu me pun kurang menyukai warna hitam kerana beranggapan warna hitam menyerap cahaya matahari dan akan membuatkan me terasa bahang panasnya matahari namun me ada gak koleksi t-shirt yang berwarna hitam <--- tidak dinafikan ahaks~ :0 .. mudah ada t-shirt berwarna hitam nih kerana boleh dipadankan dengan pelbagai tudung berwarna/bercorak.. bila me memakai pakaian hitam.. me akan memadankan pakaian me dengan memakai tudung/hijab yang bukan berwarna hitam misalnya warna putih.. maka dengan sendirinya warna putih itu tidak menyerap cahaya tapi mematulkan cahaya <--- tul x cikgu? maka wajah me tidak terasa perit..

apa yang me ingin sampaikan pada "kak su" ialah jangan membataskan diri "kak su" dari memiliki sepasang abaya hanya kerana kebanyakkan koleksi abaya yang me tunjukkan nih berwarna hitam kerana respon dari "kak su" opismate me menyatakan sedemikian ;p cuba "kak su" ubah sket perspektif "kak su" berkenaan pakaian warna hitam nih.. ahaks~ 

tambahan : me berkarya sebegini bukan hanya kerana me nih pengedar abaya <--- mmg ada betulnya gak~ tapi me ingin mengajak "kak su" semua mencuba abaya nih.. lagipula abaya nih merupakan pakaian yang sopan dan selesa dipakai.. bukan pakaian yang boleh mendatangkan mudarat pada "kak su" .. manalah tau dengan memakai abaya nih akan mendatangkan kepuasan jiwa yang maksimum pada "kak su" .. insyallah.. renung-renungkan lah~ ekekeke~

iklan dari pihak penaja : buat pengetahuan "kak su".. me sebenarnya pencinta KEBAYA .. paling me suka kebaya pendek design kelepek biasa.. kan ka me nih rendah .. dan dengan memakai KEBAYA pendek siap memakai high heel.. membuatkan me nmpk sedikit comey.. ekekeke~ memuji diriku sendiri~ DAN sejak me mencuba abaya.. me sekali lagi telah jatuh cinta dgn abaya dari dubai nih.. cantik ja~ maka.. dalam almari me penuh dgn koleksi KEBAYA dan ABAYA.. dua padanan baju yg kontras.. satu koleksi yg menampakkan potongan badan.. dan satu koleksi yang sopan <--- camna tuh~



nntkan post me yang len k.. kali nih me bercoleteh saje~ me sebenarnya ada koleksi Abaya koleksi Winter utk "kak su" tapi x sempat nak upload pic hari nih.. insyallah esok atau lusa ya~.. tunggu~~~

.. teruskan setia bersama Abaya Hitam

Sunday, October 17, 2010

Lagi Membeli Abaya

.. terima kasih kerana setia bersama Abaya Hitam

Episod : Abaya Hannan & Abaya Leena~ <--- Abayaku

Episod kali nih me mengetengahkan lagi dua jenis abaya yang cantik + berkualiti.. me ingin memperkenalkan Abaya Hannan dan Abaya Leena~.. kedua2nya mempunyai ciri2 unik yg tersendiri~.. jom kita tgk camna cantiknya abaya hannan dan abaya leena nih..


Abaya Hannan
RM270





All black abaya with stylish balloon sleeves and black diamante. A practical solution when you need to look your best! Crepe material, closed-front.

Dalam stok me.. me ada saiz M.. persepsi me yg pertama bila me terima abaya hannan nih.. abaya nih agak cantik gak .. tapi cam biasa lew~.. abaya nih tidak bercorak.. hanya mempunyai lengan mengelembung ala baju kurung datuk siti.. di lengan tu ada lew.. manik2.. me suka gak patern nih simple, sweet dan yg plg best ttg abaya hannan nih.. jenis kualiti kainnya.. bessttt.. bila me pegang dan gantung abaya nih.. abaya nih jatuh terletak ja~.. kerana abaya nih agak berat.. mmg cantik lah.. lagi pula abaya nih antara top item~.. marilah cuba pakai abaya hannan nih..
kepada "abg long" yang bernama hannan.. hadiahkan la abaya nih buat isteri kesygan "abg long".. mesti isteri kesygan "abg long" suka ;p


Abaya Leena
RM270



Less is more! Look your best in this plain black Kuwaiti abaya with big pleats at the shoulders Material - crepe internet for the body with lycra sleeves.

tunggu apa lagi.. tempah la sekarang..


... teruskan bersama Abaya Hitam

Tuesday, October 12, 2010

Preview Untuk Koleksi Abaya Dubai~

.. terima kasih kerana setia bersama Abaya Hitam

Episod : Mari Cuci Mata~

Jom "kak su" semua kita cuci mata~ dgn koleksi abaya Dubai yang warna-warni nih~.. jika "kak su" berminat leh email me di


JI21
New Red Color Jalabiya, half front opening with inner layer.
Material : Indian Cotton
Price : RM350

JI22
Two layer Jalabiya. Blue inside, pink kimono sleeve style jacket.
Material : Indian Cotton.
Price : RM400

JI23, JI24 and JI25
Material : Indian Cotton
Price : RM300 - RM350

JI19 and JI20
Material : Indian Cotton
Price : RM300

JI02, JI30 and JI11
Material : Indian cotton
Price : RM300 - RM350

JI016, JI17, W05 and JI18
Price : RM300 -RM350

JI17, W05, JI18 and JI26
Price : RM300-RM350

JI26, JI27, JI28 and JI29
Price : RM300

cantikkan.. ?? "kak su" leh email me utk keterangan yg lebih lanjut berkenaan abaya2 nih semua.. me tunggu email dari "kak su"

... teruskan bersama Abaya Hitam

Thursday, October 7, 2010

Mari Beli Abaya Dari Koleksi Abaya Dubai~

... kembali bersiaran bersama Abaya Hitam

Episod : Abaya ooo Abaya~

Aiseyman.. nampaknya perniagaan online me nih belum menunjukkan hasil2 yg memberangsangkan~.. mana pi abeh bakal pembeli me yang berpotensi nih~.. "kak su" ooo "kak su".. meh la beli sehelai-dua abaya dari Abaya Hitam nih buat koleksi "kak sue"..

jom kita cuci mata lagi~.. mana tau kot2 ada yang "kak su" berkenan di ati~


Abaya Layla Silver
RM250
Saiz : XS, S, M, L dan XL

Abaya nih la yg telah membuatkan me jatuh cinta buat pertama kali nya dan terus memasang impian utk menjadi salah seorg pengedar abaya Dubai di Malaysia nih~.. Abaya Layla Silver nih me beli saiz XS yakni amat sesuailah utk me yang bertubuh kecil dengan ketinggian hanya 153cm. Sapa kata me yg rendah nih xleh pakai abaya dari Dubai~.. ada gak saiz me.. tapi sedikit labuh lew dan itu xjadi masalah bg me kerana me penggemar kasut tumit tinggi~.. ahaks.. makanya.. abaya nih sesuai la utk me.. me recommed abaya nih utk "kak su" semua.. amat berbaloi.. insyallah utk episod yang lain.. akan me upload pic me memakai abaya nih~.. selesa + cantik + bergaya = keyakinan

Abaya Layla Bronze
RM250
Saiz : XS, S, M, L dan XL

Abaya Layla2 Silver
RM270
Saiz : XS, S, M, L dan XL

Abaya Layla2 Bronze
RM270
Saiz : XS, S, M, L dan XL

Abaya Layla yang me upload di atas nih hanya dua kategori sahaja (iaitu leher cekak musang dan tidak) dan dua pilihan warna sahaja (iaitu silver dan bronze) tapi sebenarnya dalam koleksi masih ada lagi pilihan warna yang lain tapi me suggest kan "kak su" membeli yang ini.. ;p pasti puas ati~.. ooppps~.. "kak su" perlu memakai inner didalam tau~..

... kembali bersama Abaya Hitam

Related Posts with Thumbnails